وال مش چیست؟
وال مش (Wall Mesh) المانی در سازه یا ساختمان است که جهت تثبیت سطوح عمودی ناپایدار و همچنین برای جلوگیری از بوجود آمدن ترک و پوشاندن آن و مقاومسازی ساختمان، طراحی شده است. در این مقاله قصد داریم این واحد سازهای را معرفی کرده، ویژگیهایش را برشمرده و تفاوتها و امتیازاتش بر وال پست را توضیح دهیم.
وال مش چیست؟
وال مش یک کامپوزیت مستحکم است که خود از یک شبکه منعطف رشتهای ساخته میشود. معمولا این رشتهها از جنس فیبر شیشه (Fiber Glass)، فولاد گالوانیزه (فولاد پوشش داده شده با فلز روی) و پلیمر (پلیاتیلن و پلیپروپیلن) ساخته شده و هنگام قرار گرفتن در پوشش پایه مرطوب، استحکام فوق العادهای را ارائه میدهد.
وال پست چیست؟
وال پست (Wall Post) یکی از مراحل سفتکاری ساختمان بوده و وظیفه اصلی آن انتقال تنشهای وارده به دیوار به درون ساختار اصلی ساختمان است تا از تمرکز تنش جلوگیری کند. در واقع وال پست روشی برای مقاومسازی سازه مقابل شرایط و وقایع محیطی مانند زلزله، باد شدید، فرونشست زمین و ... است تا از وقوع خسارتهای جانی و مالی جلوگیری شده یا حداقل شدت آن کاهش یابد. جهت سفارش و یا اطلاع از قیمت وال پست آماده مشهد میتوانید با کارشناسان فروش فرداد فولاد تماس بگیرید.
جنس وال پستها
قبلا از نبشیهای فولادی برای این المان استفاده میشد، اما طبق آیین نامه جدید 2800 استفاده از نبشیهای فولادی بهدلیل مشکلات آن ممنوع شده است و باید از والپستهای جدید که به نام والپستهای منقطع نیز شناخته میشوند، استفاده کرد. این والپستهای جدید همان ناودانیهای فولادی بوده که به صورت منقطع بر روی دیوار پیادهسازی میشوند.
محل اجرای وال پست در ساختمانهای مختلف
ما میتوانیم از وال پست در ساختمانها با اسکلت فلزی، بتنی و بلوکهای سبک استفاده کنیم. پیادهسازی وال پست و نبشی کشی در هر کدام از این سازهها نکات مخصوص خود را دارد. بهعنوان مثال جهت اجرای وال پست برای ساختمانها با اسکلت فلزی، ما باید آن را روی تیرچههای ساختمان متصل کنیم و این کار از طریق جوشکاری انجام میشود. پس فاکتور کیفیت جوش در اینجا مطرح است.
چه تفاوتی میان وال مش و وال پست وجود دارد؟
شاید خوانندههای تیزبین ما متوجه شباهتهای زیادی میان وال مش و وال پست شده باشند. اما سوالی که به وجود میآید، این است که تفاوت میان وال مش و وال پست چیست؟ در جواب این سوال باید گفت که وال مش نوعی از اجرای وال پست است. وال مش در بین روشهای اجرای وال پست، راهحل نوینی بهحساب میآید و جهت جلوگیری از ریزش و ترک برداشتن دیوارهای ساختمانی در هنگام زلزله استفاده میشود. البته وال مش بیشتر برای دیوارهایی استفاده میشود که بار اصلی ساختمان روی آنها قرار ندارد.
نحوه اجرا کردن وال مش بر روی دیوار
کلمه مش (Mesh) در انگلیسی به معنی توری یا شبکه است و ترجمه کلمهبهکلمه آن به معنای توری دیواری است. دلیل انتخاب این اسم برای این روش، بهخاطر ماهیت آن است. در حین پیادهسازی وال مش، یک توری از جنس فایبرگلس، فلزی، فیبرکربنی و ... همانند تصویر زیر در اختیار دارید که با استفاده از سیمان یا گچ پوشش داده میشود. وال مش را معمولا بین لایه گچ زیرکار (اولین لایه گچی که برروی دیوار اعمال میشود) و لایه گچ نهائی پیادهسازی میکنند.
از این طریق ما به یک کامپوزیت سیمانی تقویت شده با الیاف میرسیم که در عین داشتن استحکام کافی و مقاومسازی دیوار، دارای انعطافپذیری مناسبی بوده و بهخوبی میتواند نیروهای وارده را از خود عبور داده و به بخشهای مختلف انتقال دهد تا باعث تمرکز تنش در یک نقطه از دیوار و بهوجود آمدن ترک نشود. البته خواننده باید آگاه باشد که هدف اصلی وال مش برای جلوگیری از ریزش آن است.
مزیتهایاستفادهازوالمش
هزینههای کمتر
به دلیل حذف میلگرد و عوامل اضافه، وال مش -هم در مرحله اجرا و خرید لوازم اولیه- به میزان قابل توجهی هزینههای کمتری نسبت به وال پست دارد.
مصالح کمتر
برخلاف وال پست، شما در حین اجرای وال مش دیگر نیازی به وال پستهای عمودی و افقی، ورقهای فولادی جهت جوشکاری به بدنه ساختمان و میلگرد بستر و بستهای فلزی ندارید.
انعطافپذیری در اجرا
برخلاف محدودیتهای وال پست، وال مش تقریبا قابلیت استفاده برای هر نوع دیواری را دارد.
آسان بودن اجرای آن
وال مش علاوه بر اینکه انعطافپذیری بالایی در نوع دیوار اجرا شده دارد، نیاز به نیروی کار ماهر و حرفهای نیز ندارد و اجرای آن به میزان قابل توجهی آسانتر از وال پست است. که همین مسئله نیز باعث میشود هزینههای اجرای آن بیشتر کاهش پیدا کند.
مقاومت بالا
با وجود اینکه مصالح سبکتری در اجرای وال مش استفاده میشود، ماهیت کامپوزیتی آن استحکام بالایی را برای مقاومت مقابل شرایط محیطی فراهم میکند.
دوام و طول عمر بیشتر
وال مش از لحاظ ماندگاری به نسبت وال پست دوام بیشتری دارد و هزینههای تعویض آن نیز کمتر است. همچنین این سیستم بخاطر پوشش داده شدن توری از طریق سیمان، کمتر در معرض عوامل تخریب همچون خوردگی، فرسایش و سایش است. به نحوی میتوان گفت سیمان و توریها با تشکیل کامپوزیت ضعفهای یکدیگر را رفع میکنند.
نظرات کاربران